AANKOOPKEURING TWEEDEHANDS AUTO, HOE WERKT HET?

Heeft u een tweedehands auto op het oog die u graag zou willen kopen? Wij voeren voor jouw een aankoopkeuring voor uw auto. Maakt gebrek aan de technische kennis de aankoop lastig? De experts van Expert 2 Go staan voor u klaar om vóór op pad te gaan. Bij onze aankoopkeuring auto voorkomt u een miskoop!

Aankoopkeuring auto, onze expert gaat met je mee

1. NEEM VOOR GRATIS ADVIES VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Wij vertellen u graag hoe wij u het beste kunnen ondersteunen bij onze aankoopkeuring auto. Mocht u al een auto op het oog hebben dan kunnen wij eventueel meteen een afspraak inplannen. Contact voor advies of vragen is geheel vrijblijvend en wij verplichten u nergens toe.

KEUZE AUTO (BIJ LUXE PAKKET)

Bent u opzoek naar een tweedehands auto, maar wilt u niet eindeloos zoeken naar een auto? Wij van Expert 2 Go kunnen op basis van de samen met u opgestelde criteria een selectie maken van drie geschikte auto’s die online te koop staan. Wij geven een duidelijke toelichting over de reden waarom we die drie auto’s hebben geselecteerd voor u. Vervolgens kunt u zelf een keuze maken uit de geselecteerde auto’s. Dit hoort allemaal bij onze aankoopkeuring auto service.

2. PLAN EEN AFSPRAAK

Zodra het duidelijk is welke auto u graag zou willen kopen kunt u een keuze maken voor een expert, dag, tijdstip en locatie voor de aankoopkeuring auto. U kunt er ook voor kiezen om een aanvraag in te dienen waarbij u alleen hoeft aan te geven welke auto u graag zou willen kopen. U hoeft hier dus geen keuze te maken voor een expert, de beschikbaarheid en locatie.

Wanneer de aanvraag binnen is ontvangt u een bevestiging per e-mail. Wij nemen contact met u op om de aanvraag door te nemen. Wij kunnen een afspraak inplannen met de verkoper, zowel met een particuliere verkoper als met een autobedrijf. Het is geen enkel probleem als u zelf niet aanwezig kunt zijn bij de aankoopkeuring auto. Onze expert kan de afspraak en de aankoopkeuring voor u regelen. Na de aankoopkeuring van de auto  neemt de expert contact met u op om alles te bespreken.

3. AANKOOPKEURING

De expert neemt de gewenste aankoopkeuring auto onder de loep en loopt de auto na met behulp van een checklist.
Zo controleert de expert de auto op bijvoorbeeld mankementen, schade en slijtage van exterieur en interieur. Met professionele uitleesapparatuur wordt de auto gecontroleerd op storingen en foutmeldingen in het systeem. Door middel van een lakdikte-meter controleert de expert of delen van de auto zijn overgespoten. Onze expert zorgt er eventueel voor dat de auto op de brug wordt geplaatst, zodat alle checks gedaan kunnen worden.

KEUZE AUTO (BIJ LUXE PAKKET)

De expert maakt samen met u een uitgebreide proefrit. Door een proefrit kan de expert gebreken ontdekken die niet aan de buitenkant zichtbaar zijn. U kunt vervolgens zelf ook ervaren hoe de auto rijdt, klinkt en aanvoelt.

Na de algemene controle wordt de auto op de brug gezet om de auto van de onderkant te controleren. Hierbij wordt gelet op slijtage van remmen, banden en veringen en op roest, schade en eventuele lekkages. De expert controleert of de auto op een richtbank heeft gestaan oftewel een schadeauto is geweest.

4. ONDERHANDELEN

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om het onderhandelen over prijs, reparaties en inruilopties aan de expert over te laten voor de aankoop van de auto. Onze experts hebben een commerciële instelling en voeren dagelijks onderhandelingen uit. Wij streven ernaar om voor u de juiste auto voor de juiste prijs te realiseren.  Zo zorgen wij voor dat de experts zichzelf terugverdienen. Daarnaast heeft u meer zekerheid van de laagste prijs voor uw tweedehandse auto, ook los van de aankoopkeuring auto.

Aankoopkeuring auto onderhandeling
Aankoopkeuring auto

5. TECHNISCH RAPPORT EN AANBEVELING

De expert stelt een uitgebreid rapport op waarin alle controlepunten worden opgenomen.

Na de aankoopkeuring auto nemen we rustig de tijd om samen met u het rapport door te nemen en toe te lichten. Vervolgens ontvangt u het technische rapport met het aankoopadvies. Met behulp van het rapport en ons advies kunt u zelf een weloverwogen keuze maken over de aankoop. Het advies is geheel vrijblijvend.

FEEDBACK (NIET VERPLICHT)

Wij willen onze dienstverlening continu verbeteren. Wij vragen onze klanten achteraf een feedbackformulier in te vullen. We vinden de mening van onze klanten belangrijk en horen graag hoe wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren. Uiteraard horen wij bij een positief aankoopadvies ook graag of u de auto wel of niet heeft aangeschaft.

GARANTIE

Wij geloven sterk in de kwaliteiten en deskundigheid van onze experts. Desondanks kunnen wij geen garanties bieden bij aankoop. Het kan voorkomen dat er na enige tijd gebreken ontstaan bij een auto. Dit kan bijvoorbeeld komen door verkeerde bediening van de auto of door pure pech. De aankoopkeuring is een momentopname.

DRIE MOGELIJKE SCENARIO’S BIJ AFNAME VAN ONZE DIENSTEN

Bij de aankoopkeuring auto blijkt het dat de auto in goede staat verkeert. De auto heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De expert kan eventueel nog onderhandelen om voordeliger uit te komen. De expert stelt het technische rapport op en geeft een positief aankoopadvies. U kunt met een gerust hart de gewenste auto aankopen.

De expert komt middels een aankoopkeuring auto achter dat de auto in een redelijke staat verkeert. De auto heeft wat gebreken die gerepareerd zouden moeten worden. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de verkoper geen kennis had van de gebreken.

De verkoper kan u dan hierin zelf tegemoetkomen of een oplossing bieden. De expert kan in dit geval de onderhandelingen doen. Zo kan het zijn dat de expert dusdanig goed heeft onderhandeld dat de aankoopprijs inclusief de geschatte reparatiekosten lager uitvalt. Het technische rapport wijst u op alle gebreken voor de aankoopkeuring auto en geeft een aankoopadvies op basis van de onderhandelde prijs voor.

De expert komt middels een aankoopkeuring auto achter dat de auto in een slechte staat verkeert. De kosten van de noodzakelijke reparaties zijn de aanschaf niet waard. De expert stelt het rapport op en geeft een negatief koopadvies. U heeft geen miskoop gedaan en bespaart u zelf het aankoopbedrag van de auto. Ook helpen wij u gratis bij selectie van uw volgende aankoopkeuring auto.

U heeft wel de kosten voor de aankoopkeuring auto betaald. Wij snappen de teleurstelling als de beoogde auto niet geschikt blijkt en de aankoopkeuring wel geld gekost heeft. Om u hierin tegemoet te komen, bieden wij onze klanten bij een negatief aankoopadvies een korting van 40% bij afname van het eerstvolgende aankoopkeuring auto pakket.