EEN OCCASION: VEEL AUTO VOOR WEINIG

Occasion

Het woord ‘occasion’ betekent simpelweg een tweedehands auto. Tweedehands kan een voordelige keuze zijn wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto. Bij de aankoop van occasions moet je wel op enkele zaken letten.

VOORDELEN VAN OCCASIONS

Het grootste voordeel van een auto occasion is natuurlijk de lagere aanschafprijs. Zo wordt het ook met een beperkt budget mogelijk om een ruime of luxe wagen te kopen. Bovendien is de afschrijving een flink lager dan bij een nieuwe auto.

Bovendien is de levertijd een stuk korter – je kan de auto vaak meteen meenemen van de verkoper. Ook is het aanbod groot, zodat je altijd een auto van je gading kunt vinden.

ZIJN ER OOK NADELEN?

Auto occasions hebben als nadeel dat de kosten van onderhoud en reparatie vaak hoger zijn. De restwaarde is natuurlijk ook lager dan bij een nieuwe auto. Vaak zijn oudere auto’s ook wat minder zuinig in brandstofgebruik, wat tot hogere kosten kan leiden.

Een ander nadeel is dat er zóveel keuze is in tweedehands auto’s, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook is het lastig de veiligheid en betrouwbaarheid te controleren.

KIES JOUW IDEALE OCCASION

Het kopen is wat lastiger dan bij een nieuwe auto. Natuurlijk moet je een keuze maken uit het enorme aanbod merken en typen. Denk dus van tevoren goed na over het soort auto dat je wilt kopen – grootte, aantal deuren, soort brandstof (wat voordelig is, hangt af van het aantal kilometers dat je rijdt), je rijgedrag, het soort ritjes (in de stad of op de snelweg) en de gewenste versnelling: zowel handgeschakelde als automaat occasions zijn makkelijk te vinden.

Stel ook het maximale budget vast. Let niet alleen op de aankoopprijs, maar ook op de maandelijkse kosten voor verzekering, belasting, onderhoud en afschrijving. Neem contact op met Expert2Go als je twijfelt wat voor jou de beste is en welke kosten hierbij komen kijken.

Occasion

WAAR MOET JE OP LETTEN?

Let op een aantal zaken bij de aankoop om een miskoop te voorkomen. Het is altijd aan te raden een tweedehands auto bij een betrouwbare garage te kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij Expert2Go om na te vragen welke garages betrouwbaar zijn en om te helpen bij de keuring van jouw gewenste auto.

Ook is het verstandig om op hulpbijautokopen.nl een kentekencheck te doen. Zo kun je zien wat de geschiedenis van de auto is, bijv. het aantal eerdere eigenaars, eventuele schades en terugroepacties.

De verkopende partij moet de gebreken van de auto eerlijk melden, maar de koper heeft ook een onderzoeksplicht. Kijk dus goed naar de auto, controleer functies op hun werking, check de kilometerstand, en bekijk het onderhoudsboekje. Maak altijd een proefrit en let hierbij goed op de geluiden die je hoort.

WAT KAN EXPERT2GO VOOR JOUW BETEKENEN?

Om zeker te zijn van je zaak, schakel Expert2Go in bij het kopen van een auto. Maak met onze expert een afspraak bij de verkoper; wij keuren de auto en maken samen een proefrit.

Mocht je nog niet weten wat voor auto je zoekt, dan kunnen wij een zoektocht voor je uitvoeren op basis van jouw gebruikswensen. Voorkom dus een miskoop: vertrouw op Expert2Go!

AANKOOPKEURING KOSTEN

Meer berichten